در نرم افزار Power BI برای داینامیک کردن گزارشات و همچنین فراخوانی داده به نرم افزار می توان از پارامتر ها استفاده کرد. در این آموزش به یررسی پارامترهای مورد استفاده در ویژوال ها، یعنی What IF Parameter و Field Parameter می پردازیم.
در نرم افزار Power BI در دو بخش فراخوانی و ایمپورت داده و نیز در بخش نمودارها می توان از پارامتر استفاده کرد. در بخش نمودارها دو نوع پارمتر What IF Parameter و Field Parameter (فیلد پارمتر)قابل استفاده است. در این آموزش به بررسی این دو نوع پارمتر می پردازیم.
در ابتدا لازم به ذکر است که Field Parameter در Power BI Desktop RS قابل استفاده نیست و در نتیجه از این پارمتر در Power BI Report Server نیز نمی توان بهره برد .
Field Parameter (فیلد پارمتر)
فیلد پارمتر برای مواقعی استفاده می شود که می خواهیم یکی از محورهای نمودار را داینامیک کنیم. در واقع می خواهیم کاربر این امکان را داشته باشد که دایمنشن های مختلف موجود در مدل داده را روی نمودار مشاهده کند. به در تصویر زیر نمودار فروش دلاری بر حسب دسته بندی کالا ایجاد شده است. با ایجاد پارامتر از نوع فیلد پارمتر می توان فیلدهای دیگری را به جای دسته بندی کالا در محور Y قرار داد. مثلا در تصویر زیر کاربر با انتخاب هر کدام از گرینه ها در اسلایسر می تواند محور Y نمودار بار چارت را تغییر دهد.
در تصویر فروق قسمت شماره 1 کد دکس تعریف پارامتر را نشان می دهد. البته برای ایجاد فیلد پارمتر نیازی به نوشتن کد دکس نیست و با استفاده از منو این کار صورت می گیرد که در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم. قسمت شماره 2 در تصویر جدولی است که نرم افزار برای پپارمتر ایجاد کرده و مقادیر ممکن را در آن قرار داده است. و در قسمت 3 نیز کار بر با انتخاب هر کدام از گزینه های اسلایسر محور Y نمودار را تغییر می دهد. لازم به ذکر است هنگام ساخت این بارچارت باید ستون Parameter از جدول Parameter در محور Y نمودار قرار گیرد.
برای ساخت این پارامتر می توانیم از ریبون Modelling قسمت New Parameter گزینه Field Parameter را انتخاب کنیم. سپس در پنجره باز شده مطابق تصویر زیر می توانیم فیلد های مورد نظر خود را اضافه کنیم. حتی این فیلدها می توانند از جداول مختلف باشند.گزینه Add Field to Slicer نیز یک اسلایر ایجاد می کند و فیلدها را در آن قرار می دهد. برای دسترسی به دیتا و فایل ساخته شده می توانید روی این لینک کلیک کنید.
همانطور که گفتیم Field Parameter در Power BI Desktop RS و در نتیجه Power BI Report Server قابل استفاده نیست. اگر فایلی که با Power BI Desktop ساخته شده و در آن از فیلد پارامتر استفاده شده است با Power BI Desktop RS باز شود؛ مشاهده خواهیم کرد که فیلد پارمتر و اسلایسر ایجاد شده برای آن بر روی نمودار تاثیری ندارد.
What IF Parameter چیست؟
این نوع پارمتر در هر دو نرم افزار Power BI Desktop و Power BI Desktop RS قابل دسترس است و در نتیجه هم در Power BI Service و هم Power BI Report Server قابل استفاده است. این نوع پارمتر برای تحلیل حساسیت استفاده می شود. به عنوان مثال برای تحلیل اثر تغییر تخفیف بر میزان سود می توان از این نوع پارمتر استفاده کرد.
برای ساخت این نوع پارامتر از بخش Modelling بر روی New Parameter کلیک میکنیم. در پنجره باز شده می توان نام و نوع پارامتر را تعیین کرد. همچنین میتوان مقدار مینیمم، ماکزیمم و مقدار پرش (افزایش) پارامتر را تعیین کرد.
به عنوان مثال در تصویر زیر اثر افزایش درصد تخفیف بر فروش شرکت در نمودار نشان داده شده است. مطابق تصویر خط آبی کم رنگ فروش قبل از تغییر در درصد تخفیف است . خط آبی پر رنگ نیز فروش بعد از افزایش در درصد تخفیف با استفاده از پارامتر است. کاربر با تغییر دادن مقدار پارامتر از طریق اسلایسر می تواند اثر تغییر درصد تخفیف بر فروش را مشاهده کند. همچنین نوار قرمز رنگ بین دو خط با استفاده از Error Bar ایجاد شده است؛ که در ویدیو آموزش نحوه ایجاد پارمتر و استفاده از آن و نیز ایجاد Error Bar آموزش داده شده است. برای دانلود ویدیوی آموزشی بر روی این لینک کلیک کنید. پسورد فایل irandataacademy.ir است.
شما کاربر گرامی برای مشاهده آموزشهای بیشتر در زمینه Power BI می توانید بر روی این لینک کلیک کنید.
پایان
دیدگاه خود را بنویسید